dimarts, 11 de maig del 2010


Ara que potser comences a tenir clar el tema que vols tractar, et pot ajudar pensar en veu alta (en aquest cas escrivint) sobre les raons perquè has triat precisament aquest tema i no un altre. Pot ser que ho facis perquè sempre t'ha agradat, o perquè t'atrau per una determinada raó, o perquè el desconeixes i en vols aprendre, o perquè té relació amb algun fet o amb alguna persona que coneixes, o amb alguna notícia, o amb alguna matèria, o... Bé, les raons poden ser moltes. Pensa-hi.
D'altra banda, et convido a fer-te algunes preguntes sobre el tema. Normalment, quan més saps d'un tema, més preguntes en pots fer. Així, per exemple, sobre un tema que no dominem podem preguntar-nos què és, o per a què serveix, o quan va passar? o a on? o qui? Jo, per exemple, són preguntes que em faria si hagués de fer una recerca sobre la foca de Weddel començaria per preguntar-me quin tipus de foca és, d'on li ve el nom, si és molt comuna o no, on es troba... Les preguntes serien molt generals. Quan anés aprenent i llegint, ja aniria apuntant millor: quants anys viuen, quantes cries poden tenir, són més sociables que les foques de Hawai... I segurament, ja passant l'equador del treball, el nivell de les preguntes seria més afinat: Com pot sobreviure a l'Antàrtida, com ha après a llençar bombolles als peixos per fer-los sortir del seu cau o com poden arribar a baixar fins a 600 metres de profunditat i quan temps poden aguantar...
Com veieu, més ens saps, millor preguntes. Com va dir Sòcrates: "Només sé que no sé res", i és que en sabia tant, que de tot en tenia preguntes...
Bé, excuseu el rotllo i ara... us toca a vosaltres.
I us deixo una foto d'un tipus de foca, que segur que ja reconeixeu...
I això en fa pensar en una tercera fita. Pengeu, a la vostra pàgina del wiki, una foto que tingui a veure amb el vostre treball... (quin tutor de treball més pesat, si ho arribo a saber...)

11 comentaris:

Miquel Diaz Gomez ha dit...

Per que aquest treball :

Per que vui mostrar com la societat s'ha comportat desde el maig de 1968, com les reivindicacions i agitacion socials han pasat a ser un relat de l'historia o un conte que t'expliquen els pares .
M'agradaria mostrar la causa del conformisme i com s'en pot sortir d'ell .
Com a afectat a la societat actual i com el pes de les idees politiques baixen respecte al nivell de vida que tenim.

el titol no esta decidit en cara ( barricadas y adoquines o murio la ideologia )

PREGUNTES QUE EM PUC FER

per que va ocurrir el maig del 68 , causes ... , quina es la repercusio dels MassMedia en la societat actual , la publicitat ¿bona o dolenta ? , ¿som mercaderies? , qui ens governa , les multinacionals o el parlament democratic , quines millores s'han obtingut desde el maig del 68 , la conciencia de clase , ¿la ideologia es cosa de romantics? , el fi de l'historia ¿cuan? , capitalisme = consumisme , la educacio , el marqueting , l'estres ...

Pani ha dit...

Entesos Marc. Interessant. No et conformis tampoc. Millorar-ho!

bisila socosote ha dit...

per que aquest treball?

vaig escollir aquest treball especialment per apendre molt mes sobre el meu pais i per mostrar mes o menys com es la situacio actual despres de haver-se independisat d'espanya el 1968.tambe per mostrar les situacions precaries en que viuen algunes persones i els altres que tenen tot el poder i l'abús que fan de la seva autoritat.

PREGUNTES:

per que el president actual porta 40 anys al poder? que fan les gran potencies al respecte? xq si l'ONU lliuta contra la violencia mai no s'aturen a mirar en kines situacions viuen la gent en el meu pais?per que el meu pais a passat de ser exportador a ser importador?

i la pregunta q mes frequenment em faig es: per que si disposem d'un recurs tanimportant com ho és el petroli hi ha tant gent que no té menjar,educació,llar,etc...

Marga ha dit...

PER QUÈ AQUEST TREBALL?
El tema del meu treball es Joves i consum. Aquest tema no se’m va ocórrer a mi sinó que el vaig escollir entre els altres que se’m van presentar a l’hora d’enviar la sol•licitud per a el programa Argó (UAB). Veritablement em va semblar un gran tema des de la primera vegada que el vaig veure. La veritat jo no creia que m’agafarien per anar a la UAB, i mentre esperava alguna resposta cada vegada tenia més clar que volia desenvolupar aquest tema (encara que no pugues anar a la UAB) i no pas el que havia triat en primer lloc que era Les Marques Blanques. Ara em sento molt afortunada d’haver estat seleccionada dins del programa Argó. Estic molt molt molt contenta i amb ganes de començar!

PREGUNTES:
•Primerament què entenem per a “joves”?
•Quins productes són els mes demandats per ells?
•Quins factors del voltant dels joves son els més representatius a l’hora de seleccionar què comprar?
•De on treuen els diners?
•Quins són els primers treballs (per poder guanyar-te els teus primers diners)?
•Com ha canviat en les últimes generacions el consum entre els joves? Quina relació hi té amb els canvis que s’han produït en la societat, com per exemple a les més opcions per estudiar (i no entrar en el món laboral tan aviat com abans)?
•Diferència entre noies i nois?
•Com ho veuen els adults? Són els joves d’avui en dia pitjors?
•Hi ha preocupació per la crisis entre els meus joves?
•Malgasten molt?
•...

Pani ha dit...

Bisila, el tema dels valors...
Què és realment important i per a qui?

Carlota Ibáñez ha dit...

Per que aquest treball?

Aquest treball és una bonica experiencia que farà que m'enadoni de moltes coses que la societat avui dia no apreciem. Vaig escollir aquest treball perquè he vist una mica com funciona i m'agradraria aprofundir-hi en les funcions d'aquestes organitzacions.

Preguntes que em puc fer:

Què és una ONG?
Com funciona?
Qui organitza totes les activitats?
Quines finalitats té?
Quines ajudes rep?
Aquestes ajudes a qui van destinades?
Quin és el veritable objectiu de la creació d'una ONG?
Qui la formen?
Com es construeix?
Que es necessita?

Pani ha dit...

Entesos, Carlota.
Aquest cap de setmana vaig veure un reportatge a TV3 sobre voluntaris amb malalts de càncer. Impressionant i edificant.
Fes-te també preguntes sobre què pots aprendre fent aquest treball...
Som-hi!

Carlos González ha dit...

per que aquest treball:

-perque vull saber en que consisteix la sèrie matemàtica de fibbonacci. I perque aquesta sèrie és tan important al voltant nostre

Preguntes:

-Si tothom sap de què va aquesta sèrie
-quina repercussió té la sèrie en la nostra societat
-qui la va descobrir
-la biografia del seu descobridor
-quina relació té la sèrie amb fenòmens naturals
-.....

Carlos González ha dit...

també, que se ma oblidat, les aplicacion que aquesta llei té

Pani ha dit...

Entesos madridista, ok. Ara que ja saps quina copa vols guanyar, has de treballar i trobar la hipòtesi.
Som-hi!
(sé que la trobaràs...)

Anònim ha dit...

He escollit aquest treball perquè crec que va ser un esdeveniment que va cambiar el mon i que va iniciar en primer lloc una guerra entre USA i irak i Afganistán i despres es va involucrar la OTAN, de manera ke va ser una guerra entre occident i orient mitjà perque alguns governs occidentals deien que tenien armes de destrucció masiva sense proves, de manera que la guerra d’irak va ser una guerra sense proves, i la d’afganistan, que va ser com a desposta als atemptats de l’11s , i van ocupar el pais, encara que unicament tenia la culpa el moviment talibà. En cuant al títol no ho sé, havia pensat en 11s engaño global? I 11-S, la otra cara de la moneda.

Les preguntes serien que com es van veure els atemptats des del punt de vista oriental?, que passaría si el govern d’aleshores hagués sigut demócrata i no republicà ?, que opinava la població civil afganesa de la invasió de tot un país per culpa d’una minoria radical islàmica, els talibans?, i que hagués pasta si en comptes de fer-se l’atemptat a USA, la primera potència mundial, hagués estat a un país menys influllent, com algun d’amèrica del sud o d’europa de l’est.

lucas